Urejevalci oblakov (Cloud Arrangers)

Fotografska knjiga Žige Koritnika

Obsega: 376 strani // 272 črno -belih fotografij z nekaj izjemami // s 45. festivalov in lokacij // posnetih v 14 različnih državah // na 4 različnih celinah // grafično oblikovanje Marek Wajda

Glasba je nekaj, kar globoko opredeljuje delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža močno strast do izvajalcev, hkrati pa se zaveda in spoštuje celotno glasbeno sceno. Glasbo spremljal že več kot 30 let. Koritnik je imel več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, sodeloval je na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov. Ustvarja nesmrtne fotografije tako z analogno kot z digitalno tehniko. To mu omogoča, da glasbeni svet približa vsakomur in preseže glasbene zvrsti ter vsem pove zgodbo o glasbi.

Knjiga Cloud Arrangers (Urejevalci oblakov) predstavlja najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete, posnete med letoma 1996 in 2018. Predgovor k knjigi je prispeval John Kelman, knjiga pa vključuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joea McPheeja, Kena Vandermarka, Joëlle Léandre.

Več informacij o knjigi na zkoritni@gmail.com